Første unger af rejer

Lige inden jeg skulle i seng observerede, jeg mine Røde Rili rejer. Jeg kiggede jeg på et par af rejerne, der går med ubefrugtede æg, og tankerne går på, hvordan jeg kan se, om jeg har en han – og en kønsmoden han i blandt mine Rød rili rejer, da jeg kom i tanke om, at jeg fra forhandleren havde en reje, hvor æggene var blevet befrugtet og faldet ned. Hvor var hun mon henne?

Jeg kigger rundt i akvariet efter den hun, da jeg opdage et par prikker på glasset. Vel 1-2 mm store da det går op for mig, at jeg har fået mine første rejeunger. Dejligt!

Jeg tror jeg har talt fem små prikker på akvarieglasset, om der er flere i blandet bunden (sort akvariegrus), i moskugle eller andre steder ved jeg ikke; men fem synes jeg er fint… så længe de voksne ikke spiser ungerne, så er det jo fremgang for min koloni 🙂

Opdatering

Desværre viste et nærmere studie, at det slet ikke var mit længe ventede rejeyngel, det er i stedet snegle! Jeg har for få dage siden sat et plante over i akvariet, den har nok haft en stor snegl med sig, denne snegl har så fået yngel i mit fine rejeakvarium.

Skriv et svar