Eheim filter gemmer rejer

I mit 250 liter selskabsakvarium, hvor jeg benytter to indvendige Eheim Pickup filtre, fandt jeg i dag rejer, da det var det på tide, at rense det ene filter.

Jeg nåede, at kigge ind i filtret og så, at der var noget der bevægede sig derinde.. og mere end ét dyr. Da jeg i denne uge har fundet to unger af mine gul lyrehale spenops tænke jeg, at det nok var unger derfra, der var i akvariet.

Eheim Pickup indvendigt filter
Foto: Eheim Pickup indvendigt filter

Jeg tømte filtret i vasken og så pludselig, at der var en levende rejer i bunden af vasken, som jeg så skyndte mig at fange og sætte over i et opdrætsakvarium. Det er godt nok til maller; men jeg har i forvejen tre mollyunger i det akvarium for, at give dem mulighed for at vokse sig så store, at de andre fisk ikke spiser dem.

I filtret var der yderligere to unger, som jeg fik sat over.

For god ordensskyld ville jeg lige kontrollere det andet Eheim Pickup filter, når nu jeg var i gang. Jeg kunne godt nok intet levende se inden jeg åbnede filtret, nok fordi der var så mange planterester i filtret. Men da jeg kiggede ned i den balje, som jeg brugte som underlag for det udstrømmende vand fra filtret så jeg adskillige små rejer, og inde i den grønne plastikboks til filtret var der yderligere en del rejer.

Det er let nok, at vide hvilke rejer, der er tale om, for jeg har nogle RCS (Neocaridina heteropoda var. Red), i mit selskabsakvarim, det må være enten nogle af de forsvundne rejer fra, da jeg købte dem, eller måske endda unger. – Jeg har endnu ikke styr på, hvor hurtigt rejer vokser.

To røde rejer
Foto: To røde rejer (Neocaridina heteropoda var. Red)

Nu skal jeg have mit et nyt akvarium til disse rejer. De skal have lov til, at blive lidt større inden jeg flytter dem over i selskabsakvariet, hvor jeg tænker at både kampfisk samt mine guldbare kan være interesseret i en lille levende godte.

Skriv et svar